Українець поставив унікальний рекорд

Спортсмен розкрив секрети свого успіху

Унікального успіху досягнув українець Костянтин Мухомодєєв. Він встановив
новий рекорд з качання пресу -- 4248 разів за одну годину. Дотеперішним
найкращим показником був результат 3020 разів. І ось на стадіоні у Ніжині за
підтримки численної публіки спортсмен встановив нове досягнення! Одразу
після свого виступу представник Книги рекордів України офіційно оголосив
про те, що Костянтин Мухомодєєв став рекордсменом.

-- Я виступав під пильним контролем спеціальних експертів, які спостерігали
за правильністю виконання вправи, -- ділиться газетою "Експрес" враженнями
новоспечений рекордсмен, -- Мені треба було у лежачому положенні зігнути
ноги на 45 градусів і якнайбільше разів доторкнутися ліктями до колін.
Працював я не лише на кількість, але й на час, бо мені відвели
регламентовану одну годину. Якби не мав обмежень у часі, то міг працювати
декілька годин і показати результат десять чи навіть п"ятнадцять тисяч. Я ж
ставив мету поставити рекорд у качанні пресу саме за одну годину. І мені це
вдалося.

-- Чому ви вибрали саме цю дисципліну?

-- Річ у тім, що я займаюся одночасно декількома видами спорту:
легкою атлетикою, пауерліфтингм, бодібилдінгом і кросфітом.
Навики із цих дисциплін дозволяють мені претендувати на рекорд саме у качанні
пресу. І я не помилився.

-- Як ви готувалися до цього випробування?

-- Мені 22 роки, а останні чотири роки життя я присвятив спорту. А от
спеціально до цього рекорду готувався три місяці. Це не була якась
забавка, а серйозна і цілеспрямована підготовка, яка відібрала у мене
багато сил. У моїй програмі було 18 тренувань на тиждень, а це тричі на
день. Я не просто качав прес, але виконував інші вправи. Зокрема, мій день
починався із пробіжки на відстань 14 кілометрів. Загалом тренувався по
шість годин на день.

-- Що ще було запорукою вашого успіху?

-- Важливо не лише чітко виконувати настанови тренера, але й дотримуватися
здорового способу життя і суворої дієти. Кожен прийом їжі я важив до грама.
Мій денний раціон починався із споживання двох варених яєць. Після пробіжки
їв сто грамів вівсяної каші, звареної на воді та 70 грамів родзинок, один
келих свіжо витиснутого соку із моркви, а також горіхи та курагу, яку
поливав медом. В обід споживав шматок курятини, гречку і фреш. За декілька
годин їв рис, відварну рибу та сок, а за дві години до сну споживав 250
грамів сиру. Шість днів на тиждень я так харчувався -- без хліба, картоплі,
свинини, солодощів. Також відмовився від смаженого, печеного, закопченого,
соленого. І лише один раз на тиждень дозволяв собі їсти усе, чого душа
забажала. Мені конче потрібно було отримати м"язову масу, бо з жиром в
організмі навряд чи би я поставив новий рекорд. Я витерпів усі "тортури" і
тепер дуже щасливий.

Олег ЗУБАРУК, газета "Експрес"
 

Читайте також:

ексклюзив

Вихованець южненського “Хіміка” – Сергій Скіра нещодавно перебрався у табір “Монако”. На сьогодні віце-чемпіон чемпіонату Франції має сплатити южненському “Хіміку” 7 тисяч євро.
Рефері відзначив безлад у футболі
"У нас відбувається хаос у технічній зоні під час матчів Прем"єр-ліги, - заявив Плюс Спорту відомий в минулому суддя Мирослав Ступар, - Згідно з правилами, по

Новини

13:00
Під час пробіжки 40-річний атлет підкорив шість вершин висотою понад дві тисячі метрів.
09:00
Що цікаво, раніше Павло Ісенко не хотів бути воротарем.
15:00
Один із лідерів команди та експерти пояснюють секрети такого успіху.
13:00
Якщо допомоги не вистачить, асоціація може взяти безвідсоткову позику на суму, яка не перевищує 35% від її річного прибутку.
11:00
Андрій Тлумак каже, що спершу й не повірив, що реально хворий...
11:00
Правильний менеджмент, стиль гри, удача - що допомагає гірникам так часто бути на коні?
11:00
Лідерку збірної звинуватили у вживанні допінгу, вона це категорично заперечує.
11:00
Футболісти Першої ліги гратимуть за дуже щільним графіком. Найцікавіші подробиці.
11:00
Роналду став першим в історії футболістом, який заробив таку суму до завершення кар'єри.
Орфографічна помилка в тексті:

Надіслати повідомлення про помилку автору?
Ваш браузер залишиться на тій же сторінці.